Vandaag praat ik met je over veilig gebruik van snapchat en Whatsapp door tieners.

 

Ik bespreek de oplossingen voor de volgende 4 problemen die tieners inbrachten over het gebruik van sociale media:

* De klas heeft een groepsapp en ik mag daar niet in.
* Ik krijg whatsapp berichten van onbekenden (en die vragen mij of ik iets wil uitzoeken of doen).
* Ik heb een (persoonlijke) foto gestuurd naar een jongen via snapchat en ik ben bang dat de school hem nu gezien heeft en dat ze me uitlachen en over mij praten.
* Ik schaam mij omdat ik als enige geen berichten binnen krijg (dus geen geluidjes) en de andere wel. Zo zien ze dat ik geen vrienden heb.

Ook deel ik tips met ouders. Wat veel ouders doen is even checken, snel door de whatsapp van hun kind heenscrollen bijvoorbeeld, om te kijken of er iets vreemds staat. Dit werkt niet altijd. In de video deel ik waarom niet. En ik deel tips waarvan ik denk dat ze wel werken.

De 4 besproken problemen brachten de tieners in de weerbaarheidstraining in. De andere tieners in deze groep gaven advies. Wilt jouw kind zich ook zekerder voelen wanneer hij omgaat met leeftijdsgenoten?

Op verschillende data in 2019 start de weerbaarheidstraining ‘Ik kom voor mijzelf op!’ voor tieners en jongeren 12 tot 17 jaar weer. Kijk hier voor meer info.