Hoe maak je op een leuke manier contact met nieuwe tieners?

Gisteren in de tienergroep ging het over contact maken.

Ik vertelde dat het aantrekkelijk is wanneer je aan anderen laat zien wat er leuk aan jou is.
Ik zie: ‘Als jij uitstraalt dat jij een leuk persoon bent, dan worden anderen geintesseerd in je.’

‘Ik vind het moeilijk om positieve dingen over mijzelf te zeggen’, zei een meisje.

‘Ik vind bijvoorbeeld zingen leuk, maar ik ga echt niet zeggen dat ik daar goed in ben ofzo. Dadelijk vinden ze mij een opschepper van ‘kijk die nou’. Of horen ze mij een keer in het echt zingen en denken ze van: ‘nou zo goed is het nu ook weer niet.’

Een ander vulde aan met: ‘Ik vind het eigenlijk moeilijk om zoiezo positieve dingen te zeggen. Ik ben nogal kritisch over mijzelf. En ik ga niet liegen ofzo.’

We oefenen in de groep in 2-tallen met het verschil tussen kritisch en negatief over jezelf praten en het positief over jezelf praten.

Een voorbeeld van negatief:
‘Ik vind tekenen leuk en ik oefen veel maar ik word niet beter. Eigenlijk zien mijn tekeningen er niet uit. Ik zou ze graag online zetten maar die van anderen die online staan zijn 100x keer beter dus dat doe ik echt niet. Misschien moet ik maar stoppen met tekenen want niemand zit op die van mij te wachten.’

Binnen het 2-tal hielp persoon A om de kritische tekst van persoon B om te zetten naar een positieve tekst. Wel een die B zelf ook ‘gelooft’.

Het voorbeeld:
‘Ik vind tekenen leuk om te doen. Ik laat mij inspireren door anderen die hun tekeningen online zetten. Ik ben er nog lang niet maar ik merk wel dat ik dingen blijf leren. Ik hoop dat ik over een tijdje ze ook online durf te zetten dat zou leuk zijn. Gewoon voor de lol.

De groep gaf aan dat het fijn was dat je partner van het 2-tal meedacht over een positieve tekst. Want voor een ander bedenken is het toch makkelijker dan voor jezelf. En het te horen over jezelf is ook fijn.

Wanneer je positief over jezelf praat ga je je ook beter voelen merkten de tieners.

Dit was zomaar 1 oefening uit de training van gisteren.
Gun jij jouw tiener ook dat hij zich zelfverzekerd voelt wanneer hij omgaat met leeftijdsgenoten?
Maak dan een afspraak voor het gratis doelgesprek om te kijken of deze training ook wat voor jouw kind kan zijn.

Tieners 12 tot 14 en tieners 15 tot 19 jaar kunnen op verschillende data in 2019 starten met de groepstraining.
Kijk HIER voor meer informatie.