Ouder-kind therapie

Ouder-kind therapie

Soms loopt het contact met uw kind niet op de manier waarop u gehoopt had.
U probeert op allerlei manieren contact te zoeken met uw kind, maar staan jullie gevoelsmatig verder van elkaar dan u als ouder wenst.
Misschien begrijpen jullie elkaar niet goed of vinden jullie het lastig om elkaar op een manier te benaderen die voor de ander prettig is?
Ook kan het zijn dat u of uw kind bepaalde individuele problemen heeft, welke ook tot uiting komen in het jullie contact.

Positieve verandering

Op zulke momenten is het wenselijk om te werken aan jullie relatie. Het is handig om elkaar écht te leren kennen en te weten hoe je handig met elkaar om kunt gaan.
Ouder-kind therapie kan jullie figuurlijk dichter bij elkaar brengen en voor een positieve verandering in jullie contact zorgen.

Wat gaan we doen tijdens de ouder-kind sessies?

Tijdens ouder-kind therapie zullen we gesprekjes hebben, maar we gaan ook spelenderwijs met elkaar aan de slag. Dit kan met behulp van spelletjes, tekenopdrachten, lichaamsgericht werken (o.a rots en water, maar ook oefeningen uit de lichaamsgerichte therapie). We gaan ook mondelinge of schriftelijke afspraken maken, zodat het voor beide duidelijk is wat de verwachtingen zijn. Het kan ook zijn dat jullie ‘klussen’ meekrijgen om thuis samen te doen.

Praktisch

Ouder-kind therapie kan met kinderen en jeugd vanaf 5 tot 21 jaar.
Een gemiddelde ouder-kind therapie bestaat uit 3 tot 10 wekelijkse of tweewekelijkse sessies.

Intake

De intake voor een ouder-kind therapie is bij voorkeur met beide ouders samen, zonder uw kind. We kunnen dan openlijk bespreken waar u als ouder(s) in het contact met uw kind tegen aanloopt. Na afloop van de ouder-kind sessies is het wenselijk om een oudersessie met beide ouders te hebben om de therapie te evalueren.

Aanvulling

Een of meerdere ouder-kind therapie sessies kunnen ook een gunstige aanvulling zijn op een individuele therapie of ouderbegeleiding.

Interesse?

Wanneer u interesse heeft in ouder-kind therapie dan kunt u per mail een afspraak voor de intake inplannen: info@psycholoogvankaathoven.nl
Vermeld hierin de leeftijd van uw kind en kort de aanleiding waarom u begeleiding zoekt.

 

father-and-son-2695671_1920

 

 

 

 

 

 

“Loop niet voor mij, loop niet achter mij, maar loop naast mij.”