Groep voor tieners 12 tot 18 jaar

 

Voelt jouw kind zich eenzaam?
Voelt jouw kind zich alleen?
Heeft jouw kind weinig vrienden om leuke dingen mee te doen?
Voelt jouw kind zich in zijn klas niet geaccepteerd?
Hoort hij/zij voor zijn/haar gevoel er niet bij?

EN

Heeft jouw kind behoefte aan contact met andere leeftijdsgenoten?
Wilt jouw kind graag bij een groep horen?
Wilt jouw kind graag leuke dingen doen met andere tieners?

Dan heb ik iets leuks voor jullie!

Ik geef 1x per maand speciaal voor tieners 12 tot 18 jaar tieneravonden waarbij we met een grote groep tieners leuke spellen en activiteiten gaan doen in mijn tuin en in mijn woonkamer.

Sinds januari 2017 loopt er al een groep, dit is zo’n succes dat deze groep nu helemaal vol zit! Vandaar dat ik een tweede groep ben gestart. De eerste bijeenkomst zal zijn op vrijdag 9 juni 2017.

En: Jouw kind mag GRATIS op vrijdag 9 juni mee komen doen om te kijken of hij/zij het leuk vindt!

De groep heet ‘First Friday Fun’ tienergroep.

 


Groep: First Friday Fun (op vrijdag 9 juni kan je tiener gratis meedoen!)

Wanneer: Iedere 1ste vrijdag van de maand* (ook in de vakanties!)
Tijd: 18:30 tot 21:30**

*Bij zeer hoge uitzondering kan de avond een week afwijken (het wordt dan 2de of 4de vrijdag van de maand). Bv. dus vrijdag 9 juni, dat is de 2de vrijdag van de maand.
**Wanneer je jouw kind liever om 21:00 ophaalt kan dit ook. Wanneer je dit van tevoren aangeeft zal ik hier rekening mee houden en je kind om 21:00 een seintje geven.


Spelletjes
We gaan variëren in spellen. Soms doen we meerdere kleinere spelletjes tegelijkertijd en kan iedereen zelf kiezen met welk spel hij/zij mee wilt doen. We doen ook vaak met de hele groep één groot spel (bv. weerwolven). Wanneer de groep groot genoeg is kunnen we twee grote groepsspellen doen en kan iedereen kiezen met welk spel hij mee wilt doen. Van tevoren zal ik een aantal spellen voorbereiden. Wanneer jongeren ideeën hebben voor een spel kunnen ze mij dit laten weten.
We doen ook buitenactiviteiten in de tuin/in het dorp Beuningen: speurtochten, levend cluedo, andere grappige groepsspellen in de tuin.
Bij goed weer zijn we voornamelijk buiten in de weer.

ikkomvoormijzelfoptienersikkomvoormijzelfoptrainingjongerenjongerenavond1jongerenavond2weerbaarheidstraining1

 

Kosten:
Proefles op vrijdag 9 juni 2017 is gratis.
1x per maand
Per reeks van 6 opeenvolgende spelletjesavonden 75,-
Dat is dus 12,50  per keer. incl. wat drinken/lekkers

De kosten kunnen niet vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Locatie: Woonkamer + tuin + de keuken van Rosanne’s moeder + de praktijk van Rosanne Adres: Burg. Geradtslaan 4, 6641 ZX Beuningen (naast Nijmegen)

 

Sociale vaardigheden

Je kunt deze jongerengroep zien als een logisch vervolg op de weerbaarheidstraining ‘Ik kom voor mijzelf op!’ die ik geef in mijn praktijk. De geleerde vaardigheden kunnen ze in deze groep toepassen/oefenen. Ook tijdens de spellen wordt er een beroep gedaan op bepaalde sociale vaardigheden. Bij weerwolven moet je bijvoorbeeld argumenteren waarom je iemand als ‘weerwolf’ verdenkt, of moest je proberen de anderen ervan te overtuigen dat je geen weerwolf bent (ook al ben je het misschien wel!)
Verantwoordelijkheden Ik ga dit nog verder uitwerken maar het idee is om uiteindelijk jongeren zelf verantwoordelijkheden te geven. Bv. iemand bereidt een spel voor en legt het spel aan de groep uit, iemand is de spelleider bij een spel, en (in de toekomst) iemand maakt een planning voor de indeling van de avond en legt dit programma uit. Wanneer er een nieuwe deelnemer bijkomt wordt deze gekoppeld aan een buddy. Deze buddy zorgt ervoor dat de nieuwe deelnemer zich prettig voelt in de groep (stelt deze aan anderen voor etc). Uiteindelijk is het mijn doel dat ik zo min mogelijk praat en regel tijdens de jongerenavond en bepaalde rollen overlaat aan de aangewezen jongeren voor die avond (die dat willen). Ik spring dan in wanneer nodig en stimuleer jongeren om dingen te zeggen, voor zichzelf op te komen etc. waar nodig.

WhatsAPP groep Ik heb voor iedere groep 1 Whatsapp groep aangemaakt voor alle deelnemers van deze groep. Ik blijf beheerder van beide groepen.

Wat is het doel van deze WhatsAPP groep? Hoewel ik iedere maand in deze groep een herinnering zal sturen kort voorafgaand aan de eerstvolgende jongerenavond, is deze app ook bedoeld om andere afspraken met elkaar te maken.

Wanneer je kind zin heeft om iets leuks te gaan doen (bv. naar de bios, bowlen) kan hij/zij een oproep plaatsen in deze groep. Je kind kan zo een activiteit organiseren voor één of meerdere groepsleden. Je kind kan een concreet voorstel plaatsen (bv. Ik wil graag a.s donderdagmiddag gaan schaatsen in het Triavium in Nijmegen, wie heeft er zin om mee te gaan?), maar je kind kan ook een open oproep plaatsen (bv. Het lijkt mij leuk om een keer met z’n allen te gaan schaatsen. Wie zou het leuk vinden om mee te gaan?). Met de mensen die dan geïnteresseerd zijn plant je kind dan een datum/tijdstip/locatie.

Ideeën voor activiteiten die je kind zou kunnen organiseren: Schaatsen, zwemmen, shoppen, bowlen, poolen, bioscoop, karten, lasergamen, uitgaan (bv. de linde in Groesbeek is vanaf 14 jaar), escape room, uit eten bij de Mac Donalds, boswandeling. Afspraken rondom de WhatsAPP groep:

 1. Als beheerder van deze WhatsAPP groep zal ik de gesprekken in de gaten houden. Wanneer er geen of weinig respons komt op een oproep zal ik de groepsleden motiveren om te gaan reageren. Of ik zal diegene die een oproep geplaatst heeft (evt. in een privé whatsapp bericht naar die persoon) tips geven over hoe hij/zij dit nu verder kan aanpakken. Ook in het geval ik zie dat er iets ‘mis’ gaat in de groep zal ik dit oppakken.
 2. Wanneer een nieuwe deelnemer na de eerste gratis deelname zich opgeeft voor 6 groepsavonden zal deze nieuwe deelnemer toegevoegd worden aan de WhatsAPP groep.
 3. Wanneer een jongere wel naar de WhatsUp jongerenavonden wilt komen, maar niet in de WhatsAPP groep wilt is dat natuurlijk ook helemaal prima!
 4. Voor de zekerheid: Bij deze zelfgeorganiseerde activiteiten ben ik er zelf niet bij.

Wilt jouw kind meedoen met een van deze groepen?

First Friday Fun:
In deze groep kan iedere tiener tussen 12 tot 18 jaar meedoen*. Dus ook tieners meedoen die geenweerbaarheidstraining bij mij gevolgd hebben, geen therapie bij mij gevolgd hebben en/of mij gewoon nog niet kennen. Tieners kunnen op vrijdag 9 juni 1 x gratis meedoen en daarna beslissen of ze voor de eerstvolgende 6 x bij de groep komen.
* Alleen tieners met een schoolniveau van ten minste vmbo-basis tot tweetalig gymnasium kunnen meedoen. Tieners met een lager niveau dan basis kunnen niet meedoen met de groep.
Tieners met asperger/ASS/pdd-nos/ADHD/ADD/HSP/hoogbegaafdheid o.i.d zijn ook van harte welkom om deel te nemen. Wel is dit belangrijk om te weten: Wanneer ik na de proefles inschat dat hij/zij niet in de groep past zal ik dit aangeven. Wanneer een tiener qua gedrag teveel afwijkt van wat handig is in deze groep zal ik dit na de proefles aangeven.

Wanneer ik de tieners omschrijf die al in de groepen zitten dan zal dit als volgt zijn:
– De tieners vinden het fijn wanneer anderen hen aardig vinden en doen hiervoor ook hun best
– De tieners houden rekening met elkaars gevoelens, ze willen graag dat iedereen zich fijn voelt in de groep
– Iedereen staat open voor iedereen (we wisselen steeds met groepjes en iedereen gaat leuk om met iedereen)
– Kortom: lieve, gevoelige, meestal rustige en serieuze tieners met hier en daar een gezellige grappenmaker.
De sfeer in de groep is positief, gezellig, samenwerkend, open en persoonlijk. 

Aanmelden

Wilt jouw kind bij de  First Friday Fun?
Ontzettend leuk!

De avonden van de First Friday Fun vallen op:

vrijdag 9 juni 2017 (1 week verzet omdat we net met deze groep gestart zijn)
vrijdag 7 juli 2017
vrijdag 4 augustus 2017
vrijdag 1 september 2017
vrijdag 6 oktober 2017
vrijdag 3 november 2017
vrijdag 1 december 2017
vrijdag 5 januari 2017
vrijdag 2 februari 2017
vrijdag 2 maart 2017
vrijdag 6 april 2017
vrijdag 4 mei 2017

Bijvoorbeeld: Wanneer je op 7 juli instapt dan is de 6de (en laatste) avond dus 1 december. Dan kun je voor 5 januari je kind (wanneer je kind dat wilt) hem/haar weer opgeven voor de volgende 6 opeenvolgende avonden.

Op vrijdag 9 juni 2017 mogen nieuwe tieners (12 tot 18 jaar) GRATIS een keer meedoen met de First Friday Fun. Ouders sturen mij een mail bij interesse: info@psycholoogvankaathoven.nl
Deze keer is gratis en vrijblijvend meedoen. Wel aanmelden van tevoren 😉

 

Wie ben ik?

Ik ben Rosanne van Kaathoven (31 jaar) en ik ben psycholoog voor tieners en jongeren tot 21 jaar.
Ik geef de weerbaarheidstraining ‘ik kom voor mijzelf op!’ aan tieners 12 tot 15 jaar en jongeren 15 tot 18 jaar. Kijk hier voor meer informatie over de weerbaarheidstrainingen.

Algemene voorwaarden

 • Wanneer je kind op een van de 6 (of 12, wanneer je kind in beide groepen zit) dagen afwezig is (bv. in het geval van ziekte) kan je kind deze avond helaas niet inhalen. Wanneer je kind dus bv. een avond van de First Friday Fun mist, kan je kind de avond dus NIET inhalen door eenmalig met de andere groep (Friday Game Night) mee te doen. Ook niet andersom.
 • Wanneer je kind een of meerdere keren niet kan komen kun je geen geldrestitutie vragen.
 • De gemiste avond kan ook niet opgeschoven worden (bv. wanneer de 6 betaalde avonden lopen tot 18 augustus, kan de 6de avond dus niet opgeschoven worden naar 15 september.
 • Je kind kan niet wisselen tussen de groepen. Hij/zij kan dus niet overstappen van de ene naar de andere groep.
 • Wanneer je kind voor veel negatieve onrust in de groep zorgt kan ik ervoor kiezen je kind uit de groep te plaatsen. In dat geval ontvang je het geld voor de nog openstaande avonden terug op je rekening.
 • Wanneer ik ziek ben zullen twee co-begeleiders de avond leiden. Deze co-begeleiders kennen de meeste deelnemers al omdat ze mij op de avond ook helpen als co-begeleider.
 • Bij hoge uitzondering kan het zijn dat er een avond uitvalt. In dat geval wordt de avond opgeschoven (je bent het geld voor de avond dus dan niet kwijt).
 • Wanneer deelnemers spullen kwijtraken op of wanneer er spullen kapot gaan of gestolen worden tijdens een van de avonden zijn ik (Rosanne van Kaathoven), de co-begeleider(s) en de praktijk (praktijk Trotse Pauw) hiervoor niet verantwoordelijk en hiervoor niet aansprakelijk.
 • Wanneer een deelnemer zich verwondt, ziek wordt, gewond raakt tijdens een van de avonden zijn ik (Rosanne van Kaathoven), de co-begeleider(s) en de praktijk (praktijk Trotse Pauw) hiervoor niet verantwoordelijk en hiervoor niet aansprakelijk.
 • Je ontvangt geen factuur voorafgaand of na afloop van de betaling.
 • Wanneer je tiener met de fiets komt moet hij/zij deze goed op slot zetten ( 2 sloten?). Ik ben niet aansprakelijk voor diefstal.Niet dat er ooit iets is gestolen of kwijtgeraakt maar ik wil graag mijzelf, mijn medewerkers en mijn praktijk graag beschermen. 

 

Vragen? Neem contact op via info@psycholoogvankaathoven.nl of 06-38350467