Positief communiceren met je kind
Workshop voor ouders

Interactieve workshop

waardoor jij en je kind gaan samenwerken in plaats van elkaar tegenwerken
voor ouders met kinderen tussen 4 en 12 jaar

Herken jij een of meer van de volgende punten?

 • Wanneer ik grenzen stel wordt mijn kind boos of verdrietig
 • Naar bed gaan, opstaan of samen eten verloopt vaak onprettig
 • Er is vaak strijd over regels die gaan over ipad, samenspelen etc.
 • Mijn kind voelt zich vaak tekort gedaan en vind vaak dat het ‘niet eerlijk’ is
 • Wanneer mijn kind boos/verdrietig is, dan maakt mijn reactie dit alleen maar erger
 • Ik merk dat ik vaak mopper of boos wordt op mijn kind en dat wil ik niet meer
 • Ik begrijp mijn kind niet altijd en vind het dan moeilijk om goed te reageren
 • Mijn kind denkt vaak dat ik hem/haar niet meer leuk vind
 • Ik heb gemerkt dat ‘straffen’ niet werkt
 • Mijn kind zegt vaak ‘je begrijpt mij niet’. 

Wil jij graag …

 • Een prettige sfeer in huis
 • Niet meer zoveel mopperen, schreeuwen of ruzie maken met je kind
 • Conflicten met je kind voorkomen
 • Afspraken kunnen maken met je kind waar je kind zich aan kan houden
 • Dat je kind zich vaker rustig en fijn voelt in plaats van boos en verdrietig
 • Een fijner contact met je kind
 • Het gevoel dat je kind en jij samenwerken, ‘een team’ zijn


Klik hier om naar de site te gaan voor meer informatie over deze workshop
Via de site kun je ook je kaartje bestellen voor deze workshop!

 

 

Doe dan mee met deze workshop!  Je leert in deze workshop…

 • Op een ‘kindvriendelijke’ manier grenzen aangeven die je kind kan accepteren
 • Op een handige manier op boze en verdrietige gevoelens van je kind reageren waar je jouw kind mee helpt
 • Conflicten met je kind op een handige manier op te lossen
 • Hoe je niet wenselijk gedrag van je kind ombuigt naar wenselijk gedrag (zonder te straffen!)
 • Wat je kunt doen wanneer je kind niet doet wat jij wilt doen (bv. aankleden, eten, naar bed gaan)
 • Wat je kunt doen wanneer je kind ergens niet mee eens is en niet ‘mee wilt werken’ 


Klik hier om naar de site te gaan voor meer informatie over deze workshop
Via de site kun je ook je kaartje bestellen voor deze workshop!

Locatie:

Kinder- en jeugdpraktijk Trotse Pauw
Burg. Geradtslaan 4
6641 ZX Beuningen (naast Nijmegen)
Gratis parkeren

Tijd:
10:00 tot 13:00
Ontvangst vanaf 9:45 met koffie/thee
om 11:30 een lichte lunch

Kosten
60,-
Incl. werkboek en lichte lunch

Wil je erbij zijn? Leuk dat je meedoet!

De kosten voor deze workshop zijn 60,-.
Incl. werkboek en lichte lunch.

 

Veelgestelde vragen:

 

Q. Hoe betaal ik? 

Wanneer je klikt op ‘Ja ik ben erbij op..’ kom je via de webshop op het betalingsscherm van IDEAL.  Je betaalt op dat moment voor deelname aan de workshop. Je betaalt dus voorafgaand aan de workshop via IDEAL.
Betaal je liever via overmaking? Dat kan ook. Stuur mij hierover een mailtje: info@psycholoogvankaathoven.nl

Q. Waarin verschilt de workshop van individuele begeleiding bij kinder- en jeugdpraktijk Trotse Pauw?

Wanneer ouders bij mij komen voor ouderbegeleiding dan werken we vanuit de hulpvraag van de ouder. Ouders vertellen over hun situatie en ik reageer hierop. Deze workshop werkt andersom. Ik geef informatie en ouders passen deze zelf toe op hun eigen situatie. Wanneer je na de workshop behoefte hebt aan aanvullende oudersessies dan is dit natuurlijk mogelijk. Kijk op mijn andere site voor meer informatie: http://psycholoogvankaathoven.nl/ouderbegeleiding/

Q. Ik heb interesse in de workshop, alleen kan ik niet op de genoemde data. Wat nu?

Stuur mij een mail op info@psycholoogvankaathoven.nl. Ik houd je op de hoogte van nieuwe workshopdata.

Q. Ik heb alles al geprobeerd en niets helpt. Heb ik toch iets aan deze workshop?

Veel ouders die ik zie in de praktijk geven aan dat ze alles al geprobeerd hebben en dat niets werkt. Wanneer ik dan samen naar bepaalde situaties ga kijken die niet fijn verlopen kan ik vaak duidelijk aangeven waardoor deze situaties mogelijk mislopen. Wanneer ik ouders alternatieven aandraag over hoe ze een volgende keer anders kunnen reageren krijg ik vaak te horen: ‘dat klinkt echt heel logisch, dat ik dat zelf niet heb kunnen bedenken!’. Bedenk dat wanneer je in een bepaalde situatie ‘vastzit’ het moeilijk kan zijn om op eigen houtje daaruit te komen. De inzichten en alternatieven die ik in de workshop geef zullen voor veel ‘aha!’ momenten zorgen.

Q. Kan ik de kosten van de workshop vergoed krijgen?

De kosten kunnen niet vanuit de basisverzekering vergoed worden. Ook niet door de gemeente. Ook niet wanneer je een PGB, verwijzing van de huisarts of een diagnose hebt.
De kosten kunnen mogelijk wel vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed worden. Dit is aan ouders zelf om dit voorafgaand aan de workshop uit te zoeken. Of je kiest ervoor om het niet uit te zoeken en achteraf gewoon te kijken of het vergoed wordt of niet. Overigens: 70% van de deelnemers aan deze workshop is niet aanvullend verzekerd en betaalt de workshop gewoon zelf.
Wanneer je communiceert met de zorgverzekeraar (indien je aanvullend verzekerd bent), dan kun je zeggen dat het gaat om ‘groepstherapie psychosociale zorg’. Deze term komt ook op de factuur te staan. Je moet absoluut niet spreken over ‘workshop’, ‘cursus’, ‘training’, want dan wordt het niet vergoed. Na afloop van de workshop (en dus na betaling) ontvang je per mail de factuur van de workshop. Deze kun je zelf online indienen op de site van de zorgverzekeraar.
Ik heb een overzicht waarop je kunt zien of, en zoja hoeveel jouw zorgverzekeraar vergoed. Stuur me een mailtje wanneer je deze wilt ontvangen: info@psycholoogvankaathoven.nl

Q. Is de cursus alleen voor ouders? Of ook voor professionals, oma’s en opa’s…?

Deze workshop is voor iedereen die vastloopt in de omgang met kinderen en graag beter wilt gaan samenwerken met een of meer kinderen. Professionals die werken in de kinderopvang, basisonderwijs of naschoolse opvang zijn ook van harte welkom!

Q. Voor welke ouders is deze workshop geschikt?

Alle ouders met kinderen tussen de 4 en de 12 jaar die voor een positieve verandering in de thuissituatie willen zorgen. De workshop is zeker ook geschikt voor ouders bij wie het prima afgaat maar die het fijn vinden wat concrete handvatten te krijgen. De workshop is bedoelt voor moeders en vaders.

Q. Hoeveel ouders doen en er mee? En moet ik samen komen met mijn partner?

Per workshop doen er 8 ouders mee. Hierdoor blijft het een persoonlijke sfeer en is er genoeg tijd om iedereen persoonlijk aandacht te geven.
Sommige ouders komen samen met hun partner, anderen alleen. Soms komt bij de ene workshop de ene ouder en bij de andere workshop de andere ouder.

Q. Ik wil graag komen, maar niet actief deelnemen. Kan dat?

Nee. Het is een interactieve workshop waarbij we gaan werken met eigen situaties. Iedere ouder werkt met de situaties die voor hem/haar uitdagend zijn. Het is belangrijk dat je concrete situaties hebt waar je in vastloopt omdat we daarmee gaan werken.

Q. Ik wil niet dat iedereen alles over mij weet. Wat nu?

Voor de groep pak ik vaak een situatie van iemand uit de groep die hiervoor open staat. Wanneer je dit niet wilt dan hoeft dit niet. We werken na het voorbeeld in 2-tallen. In dit geval deel je met de 2de persoon wel jouw situatie. Bij de bespreking kun je zelf kiezen wat je deelt met de groep en wat niet. Echter is het mijn ervaring dat wanneer je je openstelt naar de andere ouders, je het meest uit de workshop haalt.

Q. Mijn kind heeft vaak ruzie met zijn zussen/broertjes. Komt dit ook aan bod in deze workshop?

Het omgaan met conflicten tussen je kinderen onderling en tussen je kind en vriendjes komt aan bod in de verdiepingsworkshop die je kunt volgen na deze workshop.

Q. Wat voor lunch wordt er geserveerd? Want ik ben allergisch en/of vegetarisch.

Er staan broodjes (bruin en wit) en er zal divers beleg zijn (bv. kaas, eieren, komkommer). Ook staat er zelfgemaakte tomatensoep klaar. Wanneer je liever zelf je lunch meeneemt is dat prima.
Koffie/thee en water zal er ook staan. Wanneer je liever andere dranken nuttigt (bv. melk, sap) dan kun je dit zelf meenemen.

Q. Mijn kind is 15 jaar. Kan ik meedoen met deze workshop?

Nee, de workshop is bedoelt voor ouders met kinderen tussen de 4 en de 12 jaar. Voor ouders met kinderen tussen de 12 en de 18 jaar is er de workshop ‘communiceren met pubers’.
Wanneer je een kind hebt van 10 en een kind van 15 jaar dan kun je natuurlijk wel meedoen met deze workshop.

Q. Ik heb betaalt voor de workshop maar ik kan toch niet komen. Wat nu?

– Je kunt je deelname overdragen aan iemand anders die jij zelf vindt. Dit kan een vriend(in), buurvrouw of collega van je zijn. Geef dit van te voren wel per mail aan (info@psycholoogvankaathoven.nl)
Dit kan uiterlijk op de dag zelf aangegeven worden. Wanneer je dus bv. ziek bent kun je hiervoor kiezen.
– Je kunt op een andere dag de workshop komen volgen. In dit geval dien je uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan de workshop aan te geven dat je niet kunt komen. Binnen 14 dagen is het niet mogelijk om de datum van de workshop te verzetten. De reden hiervoor is dat ik bij iedere workshop 8 deelnemers wil plaatsen. Wanneer je kort van te voren de datum van deelname wilt verzetten kan het lastig voor mij zijn om een andere 8ste deelnemer te plaatsen.

Q. Ik volg liever persoonlijk begeleiding bij je. Kan dat ook?

Ja, dat kan. Kijk op mijn andere site voor meer informatie: www.psycholoogvankaathoven.nl

Q. Staat je vraag er niet bij?

Blijf er niet mee zitten en neem gerust contact op via info@psycholoogvankaathoven.nl


Klik hier om naar de site te gaan voor meer informatie over deze workshop
Via de site kun je ook je kaartje bestellen voor deze workshop!