Kosten therapie

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 20 is minuten is gratis.

De sessies duren 1 uur en kunnen zowel contant als per overmaking betaald worden. Voor een intakegesprek worden dezelfde prijzen gehanteerd als voor een sessie. Onderstaande prijzen gelden tot januari 2015 en zijn inclusief 21% BTW.

De kosten zijn 50 euro per sessie van 1 uur.

De betaling kan op twee manieren gedaan worden:

  • Of contant gepast betalen direct na afloop van de sessie.
  • Via overmaking binnen een week na de sessie op rekening ING 686478487 t.n.v R. van Kaathoven o.v.v je cliëntnummer (deze krijg je van mij). Per mail stuur ik de factuur van de sessie.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekering?

De behandeling wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar of de behandeling (gedeeltelijk) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer je de behandeling niet vergoed krijgt via je zorgverzekering kan je het proberen om het via je werkgever (wanneer je in loondienst bent), via het UWV (www.ciz.nl) of, indien van toepassing, via het persoonsgebonden budget (www.pgb.nl) vergoed te krijgen.
Wanneer je de behandeling vergoed kunt krijgen, geef dit bij mij aan. Ik zal je dan na elke behandelafspraak een factuur meegeven die je zelf in kunt dienen bij de desbetreffende instantie die de behandeling vergoedt.
Houdt echter rekening met de mogelijkheid dat de behandeling niet vergoed wordt.

Wat zijn de grootste voordelen van een behandeling bij een psycholoog die niet vergoed wordt door de basisverzekering?

  1. Ik kan de cliëntenprivacy garanderen aangezien ik de cliëntgegevens niet hoef te delen met de zorgverzekeraar om de behandeling vergoed te krijgen.
  2. Ik ben niet verplicht tot het stellen van een diagnose op de factuur om een behandeling vergoedt te krijgen vanuit de basisverzekering. Ik wil jou als cliënt geen sticker opplakken die totaal niet passend is bij het probleem wat je hebt. Toch ben je als psycholoog verplicht een kant en klare stempel te plakken op een persoon om behandeling vergoed te krijgen via de basisverzekering.
  3. Ik hoef niet te diagnosticeren en behandelen volgens een voorgeschreven protocol die de zorgverzekeraar zal eisen bij een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Is een behandeling die niet vergoed wordt dan niet veel duurder?

Een psycholoog die BIG-geregistreerd staat wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Veel mensen denken daardoor dat behandeling bij een BIG-psycholoog voordeliger is dan een behandeling die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering.  Echter is dit niet altijd het geval. Wanneer je in behandeling bent bij een BIG-geregistreerd psycholoog worden vanuit je basisverzekering de eerste 5 zittingen vergoed. Hierbij geldt een eigen bijdrage van 20 euro per zitting. Na deze 5 zittingen betaalt de cliënt het gehele bedrag, wat bij een BIG-psycholoog gemiddeld tussen de 80 en de 100 euro ligt. Houd ook rekening met het eigen risico van 350 euro waarop eerst aanspraak wordt gedaan voordat je de eerste 5 zittingen gedeeltelijk vergoed krijgt. Wanneer er dus nog geen of weinig aanspraak is gedaan op het eigen risico van 350 euro of in het geval je denkt meerder dan 8 sessies nodig te hebben ben je voordeliger uit in mijn praktijk.